نشست علمی تبین فرآیند تدوین الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت و گزاره های آمایشی آن در 1444 - geography- دانشکده جغرافیا
برگزاری نشست علمی تبین فرآیند تدوین الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت و گزاره های آمایشی آن در 1444 در دانشکده جغرافیا
به همت معاونت پژوهشی دانشکده جغرافیا، نشست علمی تبین فرآیند تدوین الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت و گزاره های آمایشی آن در 1444 در روز شنبه مورخ 12/11/97 با حضور اعضاء اندیشکده آمایش بنیادین، هیات رئیسه و اعضاء هیات علمی دانشکده جغرافیا در سالن شورای دانشکده برگزار شد.
در ابتدای این نشست جناب آقای دکتر محمدسعید جبل عاملی، عضو شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و استاد دانشگاه علم و صنعت ایران فرمودند، هدف از این جلسه بهرهمندی از دیدگاه و پیشنهادات اساتید دانشکده جغرافیا برای توسعه این الگو میباشد. ایشان ضمن بیان ویژگیها و کارکردها، نقشهی راه، فرآیند طراحی، تبیین و توضیح گامها، مطالعات انجامشده، اجزاء و ساختار، چشمانداز و آرمانهای الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت، فرمودند؛ رسالت ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران حرکت عقلانی، مؤمنانه و متعهدانه در جهت ایجاد تمدن نوین اسلامی متناسب با آرمانها در زیستبوم ایران است که برای دستیابی به این هدف نیازمند الگویی میباشیم که سلامت محیطزیست، پایداری منابع طبیعی، آب، انرژی و امنیت غذایی با حداقل نابرابری فضایی در کشور فراهمشده؛ کشف منابع، خلق مزیتها و فرصتهای جدید و وفور نعمت برای همگان با رعایت عدالت بین نسلی را فراهم سازد. بهگونهای که در سال 1444 ایران از نظر سطح کلی پیشرفت و عدالت، در شمار چهار کشور برتر آسیا و هفتکشور برتر دنیا قرار گیرد و دارای ویژگیهای برجسته جامعه اسلامی و خاستگاه تمدن نوین اسلامی-ایرانی است.
در بخش دوم این جلسه، جناب آقای دکتر کرامت اله زیاری، ریاست دانشکده جغرافیا ضمن خوشامدگویی، به بیان ظرفیت و پتانسیل دانشکده جغرافیا و جایگاه این دانشکده در سطح جهان و ملی پرداختند. ایشان فرمودند، در دانشکدهی جغرافیا رشته و گرایشهای مختلفی وجود دارد که میتوان با بهرهگیری از تجربه اساتید و دانشجویان پرتلاش این دانشکده، بخشهای مختلف این سند چشمانداز را به بهترین شکل ممکن تکمیل نمود. در ادامهی این جلسه، ریاست دانشکده جغرافیا با بررسی تجربهی کشورهای موفق در زمینه آمایش سرزمین، به بیان موضوع برنامهریزی فضایی و آمایش سرزمینی، پرداختند و فرمودند، در حال حاضر کشور ایران با مشکلات مختلف محیط زیستی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی مواجه است و در صورت عدم توجه به آمایش دقیق سرزمین، این وضعیت روز به روز تشدید خواهد شد. به همین دلیل باید مباحث و مشکلات کشور توسط جوامع دانشگاهی مطرح شود تا مسئولین مطلع شوند.
در ادامهی این نشست، اساتید دانشکده جغرافیا به بیان نظرات و دیدگاه خود در ارتباط با جنبههای مختلف این الگو پرداختند و مقرر گردید بهمنظور بهرهمندی بیشتر از دیدگاه اساتید دانشکده جغرافیا، در آینده مجدداً جلساتی برگزار شود.