نمایشگر دسته ای مطالب نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

گزارش شورای عمومی دانشکده

گزارش شورای عمومی دانشکده


به گزارش روابط عمومی دانشکده جغرافیا، جلسۀ شورای عمومی دانشکده در روز دوشنبه، 28 خرداد 1397در سالن شورای دانشکده با حضور هیات رئیسه و اعضای محترم هیئت علمی دانشکده جغرافیا و مسئولین پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.

این جلسه با حضور جناب آقای دکتر عباس زارعی هنزکی، ریاست محترم پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و هیات همراه تشکیل گردید.

در این جلسه جناب آقای دکتر ابراهیم مقیمی، ریاست محترم دانشکده جغرافیا به استاد محترم جناب آقای دکتر زارع هنزکی و هیات همراه خوش آمد گفتند و با اشاره به پتانسیل ها و ظرفیت های دانشکده جغرافیا، بیان نمودند: دغدغۀ ما حل مسائل عمده و کلان کشور می باشد و معتقدیم که باید تولیدات علمی به اقتصاد ملی ما کمک کند و با تولید داده های علمی جدید، می تواند شاهد نوآوری و بهبود شود. علاوه براین، می توان از طریق پارک علم و فناوری، برای دانشجویان شغل و کسب و کار ایجاد کرد. ایشان با تاکید بر توانمندی های دانشکدۀ جغرافیا، بیان کردند این دانشکده می خواهد از تجربیات پارک علم و فناوری استفاده کند تا سهمی در توسعه علمی کشور داشته باشد.

در این جلسه، دکتر عباس زارعی هنزکی، ریاست محترم پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، ضمن معرفی ساختار، اجزاء، ظرفیت ها و فعالیت های پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، اظهار داشتند دانشکده جغرافیا در بیشتر زمینه های علوم انسانی و اجتماعی دارای ظرفیت و پتانسیل لازم می باشد و این امر باعث بوجود آوردن زمینۀ مناسب برای برقراری ارتباط با پارک علم و فناوری می شود. ایشان از استقبال پارک علم و فناوری در راستای اهداف دانشگاه تهران برای حمایت مادی و معنوی از طرح ها، ایده ها و تجاری سازی محصولات، ارتباط با صدا و سیما، ارتباط با شرکت های خارجی و ایجاد شبکه نوآوری در دانشکده جغرافیا خبر داد.

در ادامۀ این جلسه جناب آقای دکتر فرشاد امیراصلانی با اشاره به تجربیات خود در همکاری با پارک علم و فناوری، گفت: با توجه به اینکه 40 درصد از شرکت های مستقر در پارک، ماهیتی غیر از دانشگاه تهران دارند، این امر موجب نادیده گرفتن پتانسیل و ظرفیت های دانشگاه تهران می شود. وی افزود، در سالیان گذشته پارک علم و فناوری از برخی پروژه ها و طرح های نوآورانه استقبال و حمایت کافی نکرده است و این امر باعث کاهش تمایل و انگیزه اساتید به همکاری با پارک می شود. مشاور بین الملل دانشکده اظهار داشت که می توان از طریق مقایسه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با پارک های بین المللی، به الهام گیری از آنها پرداخت و فعالیت های خود را  توسعه داد.

 

جناب آقای دکتر سعید حمزه با ذکر تجربیات گذشته در زمینه ارتباط و همکاری با پارک علم و فناوری، خواستار حمایت مادی و معنوی پارک علم و فناوری از ایده ها و طرح های نوآورانه اساتید و دانشجویان و تبین مزیت های ناشی از ایده ها برای پارک علم و فناوری شد.

جناب آقای دکتر جلوخانی، عضو هیئت علمی گروه سنجش از دور و GIS دانشکده نیز به بیان مشکلات ناشی از تجاری سازی دانش پرداختند و با ابراز گلایه مندی از سرقت ایده های خلاقانه و عدم حمایت مسئولین از طرح های نوآورانه، بیان کردند در کشور ایران هنوز این دیدگاه بوجود نیامده است که دانشگاه می تواند مشکلات کشور را حل کند و این در صورتی است که در کشور هر کدام از سازمان ها و ارگان های دولتی دارای پژوهشکده می باشند و از دانشگاه تهران به عنوان یک دانشگاه مادر و نماد آموزشی کشور انتظار می رود که در راستای رسیدن به این اهداف اقداماتی را انجام دهد.

جناب آقای دکتر احمد پوراحمد نیز اظهار داشتند که بایستی همه چیز را با هم دید و در حال حاضر موقعیت خیلی خوبی در دانشکده و دانشگاه وجود دارد و باید اعضاء هیئت علمی قدم پیش بگذارند، اما به خاطر وجود فاصله بین دانشگاه و بازار، مشکلات به آسانی حل نمی شوند. وی افزود هم اکنون در شرکت های موجود در پارک علم و فناوری، رشته های علوم اجتماعی جایگاهی ندارند و باید دلیل عدم موفقیت این رشته ها مورد بررسی قرار گیرد.   

جناب آقای دکتر حسن مطیعی، معاون محترم آموزشی دانشکده نیز با انتقاد به ساختار نظام پژوهش در ایران، بیان کردند که برخلاف بیشتر کشورهای دنیا، در ایران هر سازمان، نهاد و وزارت خانه ای مراکز پژوهشی خود را دارا می باشد و نقش دانشگاه به عنوان مرکز اصلی پژوهش بسیار کم رنگ شده است. ایشان تصریح کرد  برای حل این مشکل باید پارک علم و فناوری، دانشگاه تهران و وزارت علوم پیگیر باشند و سازوکارهای ناصحیح برای گرفتن طرح حذف شود و حل مشکلات هر استان، به دانشگاه آن استان واگذار شود.

جناب آقای دکتر سعید بازگیر نیز در مورد نحوه ی خوشه بندی پارک علم و فناوری سوالاتی را مطرح کردند.

سرکار خانم دکتر پیشگاهی در ارتباط با نحوه ی استقبال پارک علم و فناوری از ایده های افراد غیر متخصص در رشته های تخصصی، بحث و گفتگو کردند.

جناب آقای دکتر عزیزی، معاونت محترم پژوهشی دانشکده بیان کردند: بایستی برای آشنایی افراد با فعالیت های پارک، بعد رسانه ای آن تقویت شود. ایشان همچنین بیان کردند در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، بدنۀ رشته های غیر فنی بسیار ضعیف است و با توجه به اینکه نیمی از اساتید دانشگاه تهران، رشته های غیر فنی هستند، بایستی برای شناسایی پتانسیل و ظرفیت های آنها، تلاش و سرمایه گذاری صورت گیرد.

در ادامه این جلسه، تفاهم نامه همکاری بین دانشکده جغرافیا و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، به امضاء ریاست محترم دانشکده جغرافیا و ریاست محترم پارک علم و فناوری دانشگا تهران رسید. برخی از مفاد این تفاهم نامه شامل راه اندازی مرکز رشد در دانشکده جغرافیا، همکاری مشترک در پروژه های تحقیقاتی داخلی و بین المللی،  همکاری مشترک در برگزاری همایش، نشست و کارگاه های مشترک علمی-پژوهشی و آموزشی، تعامل دانشکده با شرکت های مستقر در پارک، مشاوره عمومی اساتید دانشکده به مراکز رشد پارک می باشد.

در پایان این جلسه، از جناب آقای دکتر موسی حسینی به عنوان استاد برگزیده آموزش دانشکده و داور برتر مجلات الزویر و جناب آقای جعفر خداوردی به عنوان مسئول تاسیسات دانشکده، تقدیر و تشکر بعمل آمد.