نمایشگر دسته ای مطالب
قدردانی و تقدیر از معاون محترم فرهنگی دانشگاه در شورای عمومی دانشکده جغرافیا
قدردانی و تقدیر از معاون محترم فرهنگی دانشگاه در شورای عمومی دانشکده جغرافیا
قدردانی و تقدیر از معاون محترم فرهنگی دانشگاه در شورای عمومی دانشکده جغرافیا
جلسه شورای عمومی دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران درروز دوشنبه 23/12/95 ساعت ده صبح با حضور هیأت رئیسه و اعضای هیأت علمی دانشکده جغرافیا، جناب آقای دکتر سرسنگی معاون محترم فرهنگی دانشگاه تهران، مهندس دهقان مدیر عامل شرکت شفا دارو و رئیس هیأت امنای خیرین دانشکده تشکیل شد. در ابتدا جناب آقای دکتر مقیمی، ریاست محترم دانشکده جغرافیا ضمن خیر مقدم به مهمانان محترم، فرا رسیدن سال نو را تبریک گفته و آروزی موفقیت در امور علمی را برای تمامی اعضا داشتند و از تمامی معاونین، مدیران گروه و مسئولین دانشکده به منظور همکاری در پیشبرد امور مختلف دانشکده در طی سال 1395 تشکر و قدردانی نمودند.
در ادامه دکتر مقیمی پروژه تأسیس ساختمان جدید دانشکده جغرافیا را طرح موضوع نمودند و خاطر نشان کردند که دانشکده جغرافیا به طور کلی حدود 10تا 12 درصد از مجموع فضای دانشکده های پردیس علوم اجتماعی و رفتاری را به خود اختصاص داده است که نسبت به میانگین دانشکده های موجود در این پردیس، رقم پایینی است. لذا طرح توسعه فضای فیزیکی دانشکده با توجه به اهمیتی که در آموزش جغرافیا دارد، در دستور کار قرار گرفته است و بهترین گزینه در این مورد توسعه دانشکده در همین فضای کنونی می باشد.
در ادامه ایشان به بیان مشکلات مربوط به طرح کلان توسعه دانشگاه تهران پرداختند و این که مشکلات در این زمینه در وزارت مسکن و شهرسازی، کمیسیون اجتماعی هیأت دولت مرتفع گردیده ولی مشکلات مربوطه به کمسیون ماده 5 شهرداری تهران هنوز به قوه خود باقی است و لازم به پیگیری می باشد و این موضوع نیازمند حمایت هر چه سریع تر شهرداری تهران است. در زمینه طرح توسعه دانشکده جغرافیا که جزء ده طرح اولویت دار دانشگاه تهران می باشد، افزودند که در طرح جدید دانشکده با پلان1500متر در 9 طبقه (جمعا حدود 15000متر مربع زیربنا) و پیش بینی مبلغ حدود 20 میلیارد تومان شده است که انشالله بخشی از این منبع توسط خیرین محترم و بخشی هم توسط دولت مرتفع خواهد شد. ایشان منبع دیگر تأمین بخشی از هزینه های این پروژه را اوراق قرضه دولتی دانستند. ایشان چشم انداز تخصیص و تامین بودجه طرح و توسعه دانشکده در سال آینده را بسیار روشن بیان نمودند. ایشان اقدامات اولیه برای آمادگی ورود به اجرای طرح توسعه دانشکده را کاهش 40% تعداد دانشجویان ورودی کارشناسی در سال 96-95، طرح انقباضی تعداد دانشجویان ورودی دوره کاشناسی ارشد در سال جاری و استفاده بهینه از فضای موجود برشمردند. همچنین تشکیل ستادی متشکل از نمایندگان گروه ها و اعضای هیأت علمی دانشکده جهت پیگیری این مسئله ازجمله تلاشهای آتی این دانشکده نام بردند.
در ادامه، جناب آقای دکتر پور احمد، عضو هیأت علمی گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، توجه همزمان به توسعه فیزیکی و آموزشی دانشکده از امور مهم دانشکده دانستند و تأکید داشتند که سرنوشت دانشکده را با تصمیمات کلان کشوری پیوند نزنیم. ایشان پیشنهاد ایجاد دو کمیته مالی و پیگیری های اداری را در جهت تحقق این مسئله مهم که مکمل یکدیگر می باشند را هم مطرح نمودند. در ادامه ایشان اضافه نمودند بایستی متکی بر منابع موجود و راه های محلی و درون زا در جهت تکمیل طرح توسعه دانشکده باشیم.
جناب آقای دکتر کامران، عضو هیأت علمی گروه جغرافیای سیاسی تأکید داشتند با شروع هرچه زودتر کار طرح توسعه دانشکده و سپس با پیگیری های بعدی می توان این طرح را سریع تر به سرانجام رسانید.
جناب اقای دکتر قدیری، معاون محترم اداری و مالی دانشکده و عضو هیأت علمی گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، راه حل مشکلات توام با طرح توسعه دانشکده را نیازمند همیاری جدی تمام اعضای دانشکده دانستند.
جناب آقای دکتر افضلی، مدیر محترم گروه جغرافیای سیاسی، استفاده از نقطه نظرات تمامی اعضای هیأت علمی دانشکده در راستای تحقق یافتن این طرح را ضروری دانستند.
جناب آقای دکتر محمدی، عضو هیأت علمی گروه جغرافیای طبیعی، افزودند که تحقق منابع مالی این طرح از طریق پیگیری از هیأت دولت امکان پذیر است. ایشان تشکیل یک شورای متشکل از اعضای هیات علمی به عنوان بازوی ریاست دانشکده در راستای تحقق بخشیدن به طرح توسعه دانشکده و همچنین جهت پیگیری های اداری این طرح لازم دانستند.
در ادامه جلسه، اعضای هیأت علمی حاضر درجلسه به بیان نظرات خویش در نحوه تحقق یافتن طرح توسعه فیزیکی دانشکده پرداختند.
در ادامه جلسه جناب آقای دکتر مقیمی توضیحاتی در خصوص آمار دانشجویان دانشکده در حوزه فرهنگی دانشکده خدمت معاون محترم فرهنگی دانشگاه ارائه نمودند.
جناب آقای دکتر سرسنگی معاون محترم فرهنگی دانشگاه، ضمن عرض تبریک فرارسیدن سال نو، دانشکده جغرافیا را ازنقطه نظر فرهنگی دانشجویان، کارکنان و اعضای هیأت علمی جزء دانشکده های با سابقه درخشان دانشگاه تهران یاد کردند. ایشان در ادامه افزودند، دانشگاه تهران متاسفانه نتوانسته است با تغییرات سریع فرهنگی در جامعه خود را هماهنگ و هسو نماید و افزودند دانشگاه ها سردمداران مدنی سازی جامعه هستند و دانشگاه تهران به عنوان الگوی دانشگاه ایرانی-اسلامی تنها مرکزی برای تربیت جنبه های آموزشی، پژوهشی دانشجویان نیست بلکه باید پایگاهی برای تربیت شخصیت دانشجو نیز باشد. ایشان تاکید داشتند در حوزه تربیت دانشجو، باید این سوال را از خودمان بپرسیم که هدف ما از تربیت دانشجویان و فارغ التحصیلان چیست؟
ایشان عدم توجه به مسائل فرهنگی در دانشگاه تهران را تراژدی حاضر این نماد اموزش عالی کشور دانستند. ایشان تاکید داشتند اگر قرار است به عنوان دانشگاه جامع مطرح باشد بایستی دانشگاهی باشد که برای همه ابعاد شخصیتی دانشجویان دانشگاه تهران برنامه ریزی داشته باشد از جمله جنبه های اجتماعی، اخلاقی، روحی و روانی دانشجویان، و این مسئله را باید به صورت عملی مد نظر قرار دهیم. ایشان مسئولیت های اجتماعی و اخلاق حرفه ای را از اهداف مهم دانشگاه تهران دانستند. در ادامه، ایشان تفاوت بین دانشگاه های الگو و دانشگاه هایی که تنها به مسئله علمی، پژوهشی و آموزشی توجه دارند را تعامل با جامعه و دریافت سیگنال های اجتماعی در جامعه و بروز نمودن خود متناسب با این تحولات در مرود گروه اول دانستند. ایشان در پایان سخنان خود اذعان نمودند دانشگاه تهران هنوز جزء دانشگاه های تراز اول کشور نه تنها در زمینه علمی و آموزشی بلکه پیشرو در حوزه های فرهنگی و اجتماعی است و این مدیون اساتید دلسوز حاضر در این دانشگاه است.
ایشان گزارش دادند امسال ما نه دانشجوی نمونه دانشگاه تهران داشتیم که سه نفر از آنها جزء دانشجویان نمونه کشوری شناخته شدند. از این نه دانشجوی نمونه، هفت دانشجو جزء افراد فعال در حوزه فرهنگی بودند و این خود نشان دهنده اهمیت فعالیت های فرهنگی در کنار فعالیت های اموزشی و پژوهشی است.
ایشان طرح توسعه دانشکده جغرافیای را یکی از مسائل مطرح در سطح دانشگاه تهران دانستند و امیدوار بودند که این مسئله مهم هرچه زودتر به سرانجام برسد.
پس از پایان سخنان ایشان، هدیه ای به رسم یادبود از سوی اعضای هیأت رئیسه دانشکده جغرافیا به آقای دکتر سرسنگی تقدیم شد.
همچنین باحضور جناب اقای دکتر سرسنگی از دانشجوی مدال آور ورزشی، آقای محمد امین تقی پور دانشجوی مقطع کارشناسی رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری که افتخارات زیادی در سطح کشوری و جهانی در رشته کاراته کسب نموده اند، با اهداء جایزه تقدیر شد. همچنین از زحمات سرکار خانم زهره فرخنده دوست کارمند بازنشسته حوزه تحصیلات تکمیلی دانشکده جغرافیا، تقدیر و تشکر به عمل آمد.
در پایان جلسه، جناب آقای مهندس دهقانی، مدیر عامل شرکت شفا دارو و رئیس هیأت امنای خیرین دانشکده جغرافیا به بیان سخنان در راستای تحقق طرح توسعه دانشکده پرداختند. ایشان مسیر تحقق یافتن تأمین بودجه لازم جهت طرح توسعه فیزیکی دانشکده را بسیار روشن ترسیم نمودند و اظهار امیدواری کردند که با ترسیم یک نقشه راه و همت جدی تمامی اعضا در سال آینده می توان بخشی از این هزینه را تأمین نمود.