نمایشگر دسته ای مطالب نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

تفاهم نامه همکاری مشترک بین دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران و شهرداری منطقه 10 تهران

تفاهم نامه همکاری مشترک بین دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران و شهرداری منطقه 10 تهران


 

در تاریخ 29/10/1394 جلسه­ ای با حضور رئیس، اعضاء هیأت رئیسه دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران و شهردار محترم منطقه 10 تهران در محل دانشکده جغرافیا تشکیل شد. در ابتدای این جلسه، دکتر ابراهیم مقیمی رئیس دانشکده جغرافیا حضور آقای مهندس فرزاد عظیمی، شهردار منطقه 10 تهران در دانشکده را خیر مقدم عرض نموده و در ادامه بر لزوم توجه و همکاری بیشتر شهرداری تهران به دانشگاه تهران به عنوان خاستگاه تولید علم و تربیت نیروی انسانی کارآمد، متعهد و علمی را ضروری دانستند. وی بیان فرمودند جمعیت این مکان دانشگاهی از جوانان نخبه و دارای ایده و فکر تشکیل شده است. زندگی در کنار چنین مکانی برای شهروندان تهرانی، شوق ­آور و افتخارآفرین است. شهرداری و شورای شهر تهران نیز باید از داشتن این جزیره آکادمیک در مرکز شهر تهران افتخار کنند و برای برای پاسداری از حیات و صیانت از محیط آن برنامه ­های کوتاه­ مدت، میان مدت و بلند مدت داشته باشند.

ایشان در ادامه این سؤال را مطرح نمودند که آیا شهردار محترم یا شورای شهر تهران برای چنین مکان مهمی برنامه ­ای دارند؟ اگر وجود دارد، آن را ارائه نمایند. برای جزایر آکادمیک دیگر مثل دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه خواجه نصیرالدین توسی، دانشگاه خوارزمی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه علامه طباطبایی و دیگر دانشگاه­های موجود در تهران این ضرورت احساس می­شود.

آقای دکتر ابراهیم مقیمی افزودند پاسداری از ادامه حیات و صیانت از محیط و مکان دانشگاهی در تمام شهرهای ایران برای شهرداری­ ها و شوراهای اسلامی کل کشور یک فریضه و ضرورت است و عزیزان روشنفکر، خلاق، متعهد و صاحب نظر در شهرداری ­ها و شوراهای اسلامی باید به آن اندیشه کنند و خدمت به دانشگاه را در سراسر کشور افتخار بدانند و از جمله فعل خود را در این زمینه باقیات الصالحات بدانند. وی در ادامه خاطر نشان نمودند تهران شهری علمی و دانشگاهی است و ویژگی­ موقعیت و مکان شهری دانشگاه تهران با دیگر مکان ­های شهری به دلایلی از جمله تمرکز جمعیت جوان، تنوع تفکر، نیروی کار با تحصیلات عالی، وجود و وفور تسهیلات فرهنگی، فقدان نسبی صنایع و فعالیت ­های سنگین، خاستگاه توسعه تکنولوژی و فناوری ­های نرم، فراوانی اتحادیه و انجمن­ ها و تشکل ­های دانشگاهی است و ضرورت ساماندهی کاربری­های ساختمانی اطراف دانشگاه و معابر در غرب خیابان کارگر، شرق خیابان وصال، شمال بلوار کشاورز و جنوب خیابان انقلاب یک ضرورت است. لازم است معماری ظاهری ساختمان­ ها و چشم­انداز آنها، نوع کاربری آنها و همچنین تردد خودروها در این مکان به گونه­ ای متمایز از سایر نقاط شهر دیده شود.

وی اشاره نمودند که طرح توسعه دانشگاه تهران بدون کمک شهرداری و شورای شهر تهران امکان­ پذیر نخواهد بود و لازم است این عزیزان تمهیدات لازم را در کمک به دانشگاه تهران بری تحقیق هر چه سریع­تر آن فکر کنند و موقعیت جغرافیایی و مکان شهری دانشگاه تهران را با دید یک مکان توریستی-علمی ساماندهی کنند.

رئیس دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران تأثیر جزیره آکادمیک دانشگاه تهران بر منطقه 10 شهرداری تهران را علاوه بر تأمین نیازهای تخصصی آن منطقه، به کثرت واحدهای مسکونی استیجاری توسط دانشجویان این دانشگاه در آن منطقه اشاره نمودند و افزودند مرکزیت این منطقه بین ترمینال غرب، راه­آهن، فرودگاه و دانشگاه تهران و همچنین پایین­تر بودن نسبی اجاره بهای مسکن در این منطقه در مقایسه با سایر مناطق شهری تهران و اصالت و نجابت مردم ساکن آن منطقه، انگیزه­ای برای انتخاب دانشجویان دانشگاه و ساکن شدن در آن منطقه دانستند. وی پیشنهاد کردند شهرداری منطقه 10 با تشویق ایجاد خوابگاه­ های دانشجویی در این منطقه به این نیاز توجه داشته باشند.

در ادامه جلسه هر یک از اعضاء هیأت رئیسه دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران به بیان توانائی ­ها، تخصص ­ها و پتانسیل اعضاء هیأت علمی و دانشجویان دانشکده جهت همکاری در امور آموزشی، پژوهشی و تصمیم سازی با شهرداری و شورای اسلامی شهر در راستای مرتفع نمودن نیازهای طرفین پرداختند.

در ادامه جلسه آقای مهندس عظیمی شهردار محترم منطقه 10 تهران، از دانشگاه تهران به عنوان نماد هویت ملی و منشأ بالندگی تمام سازمان ­های اجرائی کشور یاد کردند و تأکید داشتند توجه ویژه به این نهاد علمی و تأثیرگذار در کشور نبایستی مغفول واقع شود. ایشان تدوین برنامه­ های کوتاه­ مدت، متوسط مدت و بلند مدت جهت همکاری بین شهرداری تهران و دانشگاه تهران را لازم دانستند. در ادامه ایشان بر تقویت جایگاه دانشگاه تهران در بین سازمان ­های اجرائی و شهروندان و توجه به موقعیت جغرافیایی و تغییر کاربری و معماری ظاهری ساختمان­ های مجاور آن تأکید نمودند. ایشان دخیل نمودن مسئولان اجرایی نهادهای مختلف کشور را در امر سیاست­گذاری ­های کلان دانشگاه و تصمیم ­های مهم بسیار ضروری دانستند.

در پایان جلسه آقای دکتر مقیمی پیشنهاد نمودند آقای مهندس عظیمی به عنوان مشاور و نماینده رئیس دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران در شهرداری تهران نقش آفرینی کنند و حلقه اتصال علمی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و جذب کمک ­های مالی دانشکده با شهرداری را محکم نمایند تا انشالله دانشکده جغرافیا بتواند طی سه سال آینده ساختمان دانشکده را با اعتباری بالغ بر چهار میلیارد تومان در مکان فعلی دانشکده با همکاری خیرین و مشارکت سرمایه­گذاران بنا کند تا از آن بتوان به عنوان بنای صالحین یاد کرد. همچنین قرار شد ضمن تشکیل کارگروه، تفاهم ­نامه همکاری علمی و آموزشی دانشکده جغرافیا با شهرداری تهران امضاء شود.