نمایشگر دسته ای مطالب
برنامه استقبال از نو دانشجویان در دانشکده جغرافیا
برنامه استقبال از نو دانشجویان در دانشکده جغرافیا
به گزارش روابط عمومی دانشکده جغرافیا، مراسم استقبال از دانشجویان جدیدالورود سال تحصیلی 98-1397 در روز دوشنبه 16 مهرماه 1397 با حضور هیات رئیسه دانشکده، اساتید و نودانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در سالن شوراء دانشکده برگزار شد.
در ابتدای این مراسم جناب آقای دکتر زیاری، ریاست محترم دانشکده جغرافیا، ضمن خوشامدگویی به دانشجویان جدیدالورود، فرمودند: شما عزیزان وارد دانشگاه تهران یعنی بزرگترین دانشگاه ایران شده اید. دانشگاهی که در سال 1313 ایجاد شد و شاید به طریقی می توان گفت که نخستین و اولین دانشگاه ایران به سبک جدید با رشته های مختلف می باشد. ایشان در ارتباط با تاریخ تأسیس رشتۀ جغرافیا فرمودند: در بدو تاسیس دانشگاه تهران، رشتۀ تاریخ و جغرافیا به وجود آمد و از سال 1342 به بعد به صورت مجزا و با عنوان رشتۀ جغرافیا همراه با سه گرایش اقتصادی-اجتماعی، جغرافیای طبیعی، و کارتوگرافی ادامه یافت. ریاست دانشکده جغرافیا با بیان اینکه در حال حاضر این دانشکده در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد، گفت؛ این دانشکده دارای اعضای هیات علمی مجربی است که سالها وظیفه تربیت متخصصین کشور در حوزه علوم جغرافیایی را بر عهده داشته و دارد.
دکتر زیاری در ارتباط با پتانسیل و ظرفیت های دانشکده فرمودند: این دانشکده دارای رشته های مختلف با آزمایشگاه، سایت، کتابخانه، کارگاه و کارمندان مجرب می باشد که از همۀ توان خود برای خدمت به دانشجویان استفاده می کند. همچنین در ارتباط با آمار دانشجویان فرمودند: در سال گذشته 99 درصد فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی این دانشکده در کارشناسی ارشد قبول شدند و بیش از 90 درصد دانشجویان ارشد نیز برای دکتری در دانشگاه های بزرگ کشور پذیرفته شدند. امسال نیز حدود 67 نفر در مقطع کارشناسی، 155 دانشجوی کارشناسی ارشد و 30 نفر دانشجوی دکتری برای رشته های موجود در دانشکده پذیرفته شده اند. این در حالی است که در حال حاضر تعداد دانشجویان دکتری دانشکده 357 نفر و کارشناسی ارشد 512 و می باشد که کشور به همۀ آنها نیاز دارد. علاوه بر این، ایشان در ارتباط با آینده ی شغلی فرمودند؛ جغرافیای الان در دنیا کارکرد و عملکرد خوبی دارد و بسیاری از شخصیت های بزرگ که در دنیا تحول ایجاد کرده اند، جغرافیدان می باشند و خوشبختانه امروز در سازمان های مختلف جایگاه بسیار خوبی دارد و بسیاری از مسئولین جغرافیدان هستند.
جناب آقای دکتر زیاری فرمودند؛ در رشتۀ شما ایده پردازی و مهارت زایی وجود دارد و شما یک مسئولیت اجتماعی بزرگی را بر عهده دارید که بایستی بر جامعه تأثیر بگذراید. به شما جوانان توصیه می کنم که به دنبال تحصیل و پژوهش باشید و پای به پای اساتید قدم بردارید تا موفق شوید.
در ادامه ی این جلسه جناب آقای دکتر ابراهیم مقیمی، ریاست سابق دانشکده جغرافیا ضمن خوشامدگویی به دانشجویان، فرمودند؛ به چشم ملت ایران و دانشکده جغرافیا، شما امیدهای آیندۀ رشته جغرافیا و کشور هستید. حقیقت این است که سرمایۀ هر کشوری، همین فکرها و مغزها است. اگر امروز ما در حوزۀ منابع طبیعی غنی هستیم و دارای رتبه اول تا 10 جهان هستیم، اگر موقعیت های ممتاز ژئوپلیتیکی داریم، اینها به قوت خود باقی هستند؛ اما آن چیزی که سرمایه ای جدید و جاودانه تر و باارزش تر است، همین فکر و استعداد شما عزیزان است. حیات دانشکده در هر سال به ورودی این استعدادها بستگی دارد و شما ثروت آفرینان این مملکت هستید. من به شما که عضو مستعدی از خانواده جغرافیا و امید آیندۀ ایران هستید، افتخار می کنم.
در ادامۀ این جلسه جناب آقای دکتر عباس احمدی، معاون محترم دانشجویی و فرهنگی دانشکده جغرافیا، ضمن تبریک سال تحصیلی جدید و تشکر و قدردانی از همکاران و دست اندرکاران برگزاری جلسه، بیان کردند؛ بنده از دانشجویان جدید تقاضامندم که در مقطع ارشد و دکتری حداقل در یکی از تشکل های متنوعی که در دانشکده وجود دارد، عضو شوند؛ زیرا که شخصیت انسان در دانشگاه شکل می گیرد و بایستی در این دوران مهارت های مختلف را فرا گیرد. ایشان در ادامه ضمن بیان فعالیت های این بخش در زمینۀ خوابگاه، وام دانشجویی، سرویس حمل و نقل و تغذیه، فرمودند؛ از دانشجویان عزیز خواهشمندیم که فضای فرهنگی دانشگاه و دانشکده را حفظ کنند، چراکه دانشگاه محیطی مقدس است و برای ساخت آن، هزینه و انرژی زیادی صرف شده است و همۀ ما مسئولیم که از این فضای خوب و آرام محافظت کنیم.
در ادامه نیز جناب آقای دکتر قاسم عزیزی، معاون محترم پژوهشی دانشکده جغرافیا، ضمن خیر مقدم به دانشجویان، فرمودند؛ پژوهش آن چیزی است که هر بخش خودش به تنهایی آن را به دست می آورد و پژوهش حاصل تولید و زحمات خود انسان می باشد. ما اگر بخواهیم مصرف کننده باشیم، کتاب های مختلف می خوانیم و اگر بخواهیم تولید کننده باشیم و مطالبی را برای دیگران ارائه بدهیم، لازمۀ آن پژوهش است. ایشان ادامه داد که وظیفۀ این معاونت بسترسازی و تسهیل بخشی برای پژوهش اساتید و دانشجویان است. در ادامه ایشان فرمودند؛ دانشکده جغرافیا از جمله دانشکده هایی است که چندین رشته با رویکردهای مختلف دارد و به صورت همگرا در درون یک دانشکده جمع شده اند. ایشان در ارتباط با اهمیت رشتۀ جغرافیا فرمودند؛ یکی از مشکلات بزرگ جهان تغییر اقلیم است که دانشکده جغرافیا به صورت تخصصی به این موضوع می پردازد.
جناب آقای دکتر فرشاد امیراصلانی، معاون محترم آموزشی دانشکده جغرافیا، ضمن بیان موفقیت های دانشکده جغرافیا در عرصه های بین المللی و پتانسیل های موجود در دانشکده، فرمودند؛ شما وارد یک محیط علمی شده اید و باید این بحث را جدی بگیرید. ایشان صحبت های خود را پیرامون دانشجویان سه مقطع تحصیلی دانشکده مطرح کردند و سپس به بیان ساختار معاونت آموزشی پرداختند و فرمودند؛ آن چیزی که در آموزش مهم است این است که در حال حاضر همۀ شما یک تحول اساسی را در زندگی خود تجربه می کنید که این بینش ها و نگرش های متفاوت، شما را برای آینده می سازد. در ادامه ایشان ضمن اشاره به خبر ایجاد کانالی برای اطلاع رسانی دانشجویان، فرمودند؛ شما وارد فصل نوینی از زندگی شده اید که بسیار جدید است. اول اینکه شرایط آماده سازی برای برخورد با مشکلات و موانع پیش بینی نشده را داشته باشید و این موانع و دوری ها شما را می سازد. به تغذیه، ورزش، ارتباط بیشتر با خانواده، دوری از شری و بدی ها به خاطر متفاوت بودن محیط خوابگاه نسبت به خانه توجه کنید و بدانید که زمان کوتاه است و باید قدر آن را بدانید و سعی کنید زبان دوم را یاد بگیرید، زیرا دنیا به سمت بین المللی شدن پیش می رود. در ادامه ایشان فرمودند؛ مطالعه فراوان، یادگیری نرم افزار، حضور مؤثر در دانشکده، غیبت کمتر را در اولویت خود قرار دهید و سعی کنید علاوه بر تحصیل، فعالیت های جانبی نیز داشته باشید. معاون محترم آموزش دانشکده با اشاره به اهمیت کار گروهی، گفتند؛ یکی از بدی ما ایرانیان کار گروهی نکردن است و شما سعی کنید کارگروهی انجام دهید تا به شما اعتماد به نفس بدهد. و هیچ وقت در زندگی مشکلات را حذف نکنید بلکه به دنبال راه حلی برای آن باشید.
در این نشست جناب آقای دکتر محمود واثق، مدیر گروه محترم جغرافیای سیاسی فرمودند؛ به دو نکته اشاره و تأکید کنم: یکی اینکه برداشت ما از علم، اطلاعات عمومی است و گاهی ما مسیر علم را گم می کنیم و پژوهش بیشتر روی رفرنس دادن تأکید می کند. اما به نظر من علم آن چیزی است که ما به آن میاندیشیم. ایشان در ادامه فرمودند؛ به شما توصیه می کنم که با وجود اینکه منابع رسانه ای نیاز است اما شما به اندیشیدن خیلی بهاء بدهید و اندیشیدن همان حلقه مفقوده در سیستم آموزشی ما است. دکتر واثق ضمن معرفی اعضاء هیات علمی گروه جغرافیای سیاسی، فرمودند، رشتۀ جغرافیای سیاسی یک رشتۀ کاربردی است و اساساً کل رشتۀ جغرافیا دانش حل مسئله است، دانش مدیریت و مهندسی محیط زندگی در ابعاد مختلف است، به همین دلیل قدر رشتۀ خود را بدانید. ایشان در آخر به دانشجویان تحصیلات تکمیلی توصیه کردند که ارتباط خود را با معاونت آموزشی برای آگاهی از آئین نامه های مختلف، حفظ کنید.
جناب آقای دکتر علی اکبر شمسی پور، مدیر گروه محترم جغرافیای طبیعی، فرمودند؛ جغرافیا در دو پایهی طبیعی و انسانی بنیان گذاشته شده است که در سال های اخیر رشتۀ سنجش از دور نیز به آن اضافه شده است. در ادامه ایشان افزودند؛ منطقۀ ما تغییرات زمینی و آب و هوا زیادی را متحمل شده است و این قضیه به عنوان یکی از اصلی ترین مسائل در بین دولت و محققان مختلف مطرح می شود؛ که این اهمیت مطالعات مبتنی بر آب و هوا را بیان می کند. جناب آقای دکتر شمسی پور در ارتباط با تأثیر این پدیده بر کشور ایران فرمودند؛ ایران نیز از این بحث مستثنا نیست و تحت تغییرات اقلیم و اثرات انسانی قرار می گیرد که بر یکدیگر تأثیر می گذارند و نتیجۀ آن به وجود آمدن مخاطرات در اکثر مناطق ایران می باشد. ایشان در ارتباط با پتانسیل و ظرفیت های گروه جغرافیای طبیعی فرمودند؛ این رشته جز ریشه دارترین رشته ها است که در سال 1342 تاسیس شده است. در حال حاضر 16 عضو هیات علمی، دو آزمایشگاه مجهز و همچنین به روزترین سایت را در بین سایر گروه ها دارا می باشد.
در طول این جلسه، جناب آقای دکتر سعید بازگیر، مسئول امور شاهد و ایثارگر دانشکده نیز ضمن خوشامدگویی به دانشجویان جدیدالورود، فرمودند؛ به دانشگاهی تشریف آورده اید که مسئولیت بزرگی را بر دوش شما میگذارد و این امر باعث زیاد شدن انتظارات از شما دانشجویان برای یادگیری مباحث مختلف در رشتۀ جغرافیا می شود. ایشان ضمن اشاره به اهمیت ورزش و تأثیر آن بر زندگی انسان، فرمودند؛ شما مستعد هستید و باید سر خود را بالا بگیرید و همه چیز بستگی به همتتان دارد.
جناب آقای دکتر سیف، نماینده محترم تشکل های مردمی نیز با بیان اهمیت جغرافیا و مسائل مرتبط با آن در زندگی بشر، فرمودند؛ کلمۀ محوری زندگی انسان ها تغییر اقلیم و مشکلاتی است که در جهان به وجود آمده است و ایران ما نیز از این شرایط مستثنا نیست. ایشان فرمودند؛ کشور ایران 400 میلیون تن دی اکسید کربن تولید می کند و طبق صحبتی که با دوستان داشته ایم، بزرگترین تصمیمی که برای کشور حیاتی است و می تواند این دانشکده را معرفی کند، تجدید حیات جغرافیای محیطی ایران است که به صورت همایشی در کشور آغاز شده است و دانشکدۀ جغرافیا پایه گذار آن است.
در این جلسه، سرکار خانم حمیدزاده، مشاور تحصیلی دانشجویان نیز با صحبت در مورد نحوۀ برقراری ارتباط دانشجویان با دفتر مشاوره دانشکده نکاتی را خاطر نشان کردند و فرمودند این دفتر حاضر به همکاری و ارائه مشاوره به تمامی دانشجویانی است که در طول دوران تحصیل خود ممکن است به آن مراجعه کنند.
نمایندگان محترم تشکلات مختلف دانشکده شامل انجمن علمی، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل، بسیج دانشجویی، جامعه اسلامی نیز در آخر این نشست به بیان نقطه نظرات، فعالیت ها، زمینه های همکاری، اهداف و برنامه های خود پرداختند و از تمامی دانشجویان برای فعالیت در این بخش ها، دعوت به عمل آوردند.
در پایان این مراسم از دانشجویان برتر کنکور سراسری، فعالان دانشجویی و فرهنگی، ورزشکاران و مدال آوران دانشکده تقدیر و تشکر به عمل آمد.