نمایشگر دسته ای مطالب نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

بررسی طرح توسعه ساختمان جدید دانشکده با حضور اساتید پیشکسوت، مهندسین مشاور و خیرین

بررسی طرح توسعه ساختمان جدید دانشکده با حضور اساتید پیشکسوت، مهندسین مشاور و خیرین


بررسی طرح توسعه ساختمان جدید دانشکده با حضور اساتید پیشکسوت، مهندسین مشاور و خیرین

به گزارش روابط عمومی دانشکده جغرافیا، دیدار صمیمانه نوروزی و بررسی طرح توسعه دانشکده‌ی جغرافیا  با حضور هیات رئیسه، اساتید پیشکسوت، خیرین، جمعی از اعضاء هیات علمی دانشکده و نمایندگان چندین شرکت‌ مهندس مشاور در روز دوشنبه مورخ 27/01/97 از ساعت 12 تا 14در سالن شورای دانشکده برگزار شد.

در این نشست، ضمن بررسی وضعیت جاری دانشکده و دیدار با اساتید پیشکسوت، طرح توسعه ساختمان جدید دانشکده با حضور نمایندگان چند شرکت مهندس مشاور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ابتدای جلسه، جناب آقای دکتر  ابراهیم مقیمی، ریاست محترم دانشکده جغرافیا ضمن خوشامدگویی و تبریک  نوروز 1397 به مهمانان و تشریح موفقیت­های دانشکده جغرافیا در سال 1396 در حوزه بین الملل، فرهنگی، آموزشی، پژوهشی، مالی و اداری، این مهم را مرهون زحمات اعضای هیات علمی، اساتید پیشکسوت و دانشجویان دانستند.

 با این­ حال، ایشان بیان نمودند که فضای موجود دانشکده، هم­سطح با موفقیت­های علمی، آموزشی، بین الملل، پژوهشی و فرهنگی دانشکده نیست و کمبود فضای کافی بر شخصیت دانشجو و کیفیت آموزش تاثیر منفی می­گذارد. دکتر مقیمی اذعان داشتند که دانشکده‌ای با چنین جایگاهی، باید فضا و امکانات بیشتری در اختیار  داشته باشد؛ زیرا ایران دارای مسائل متعدد  و چالش­های جغرافیایی است و به‌ منظور حل این مشکلات، نیازمند دانش جغرافیایی مدرن است. دکتر مقیمی در ادامه اظهار نمود که پس از پیگیری‌های لازم در سه سال گذشته، مشکل قانونی احداث ساختمان جدید برطرف شده است؛ به همین دلیل از پیشکسوتان، اعضای هیات علمی و مهندس مشاورین خواستیم که به ما کمک کنند تا این کار را به طور مطلوب پیش ببریم.

در ادامه‌ی جلسه، جناب آقای دکتر کیاورز، مسئول طرح توسعه دانشکده، ضمن ارائه گزارش در مورد روند طرح، اذعان داشت انتخاب شرکت‌های مهندس مشاور و پیمانکار مثل شرکت رس، شرکت فردا فن پارس و شرکت روان محیط یکتا براساس فاکتورهایی از قبیل توجه به اصول ساختمان­های سبز، تجارب در خصوص ساختمان‌های آموزشی و توجه به IT محور بودن ساختمان و تجربه در ساخت صورت گرفته است. نمایندگان شرکت‌های مهندس مشاور نیز به بیان تجربیات، سوابق و اهداف خود پرداختند.

جناب آقای دکتر محمد حسن  نامی، مسئول خیرین دانشکده نیز از تلاش‌های صورت گرفته و جلساتی که با خیرین در آینده برگزار خواهد شد، مطالبی را بیان کردند و اظهار امیدواری کردند که خیرین در کمک به ساختمان دانشکده پیشگام باشند. ایشان اظهار نمود که دانشکده باید دارای هویت جغرافیایی، ایرانی و اسلامی باشد. معماری جدیدی در یزد خلق شده، ان­شاء­الله از معمار آن هم دعوت می­کنیم تا به ما در معماری ساختمان دانشکده کمک کنند.

جناب آقای دکتر کامران، عضو هیات علمی دانشکده و نماینده  محترم مجلس شورای اسلامی در راستای طرح توسعه دانشکده و کمک به تامین منابع مالی از برگزاری جلسه با شهردار جدید تهران، سازمان برنامه و بودجه و مسئول ستاد فرمان امام (ره)  برای ساخت ساختمان دانشکده در آینده‌ی نزدیک خبر دادند و اظهار امیدواری کردند که خیرین اگر مالیات به دولت بدهکار باشند، تلاش می­کنیم از مالیات معاف شوند.

جناب آقای دکتر  محمد باقر قالیباف به تصویب طرح تفصیلی دانشگاه تهران در دل طرح تفصیلی شهر تهران اشاره کردند و بیان نمودند که این امر گام مهمی است که دانشگاه می‌تواند از این پس تصمیمات و برنامه‌های خود را در حوزه توسعه دانشگاه تهران بر اساس یک رویکرد مشخص ادامه دهد. ایشان هم­چنین به دست‌اندرکاران طرح توسعه دانشکده پیشنهاد کردند که باید قبل از شروع، تمامی ابعاد و جنبه‌های مالی طرح را در نظر گرفت  و دانشکده را شش ماهه ساخت. علاوه بر این، تا زمانی که همه‌ ابزارهای پروژه برای ساخت شش ماهه فراهم نباشد، اقدام عملیاتی صورت نگیرد و این ساختمان موجود را هم از دست ندهیم.

جناب آقای دکتر زیاری نیز در مورد طرح توسعه دانشکده بیان کردند، تا زمانی که منابع مالی تهیه و مشخص نشده است، نباید کلنگ پروژه را زد. ایشان همچنین پیشنهاد کردند که می‌توان برای جلوگیری از اختلال در امور جاری دانشکده، ساختمان جدید را در حیاط و محوطه شرقی احداث کرد.  

ادامه‌ی این جلسه که با صرف نهار نیز همراه بود، به مشورت و گفتگو با اساتید پیشکسوت اختصاص داشت. در همین راستا، ریاست محترم دانشکده ضمن تشکر مجدد از حضور اساتید بازنشسته و تبیین جایگاه و نقش آنها در جایگاه علمی دانشکده، اظهار داشتند که ایده پردازی و نظریه‌پردازی کار آنها است و کمتر از محضر آن‌ها استفاده ‌شده است؛ بر این اساس، انتظار ما از آن‌ها این است که ما را در حوزه‌ی نظر و عمل تنها نگذارند و همیشه چراغ راهی برای خانواده جغرافیا باشند.

در ادامه این جلسه، جناب آقای دکتر قدیری به ضرورت اقدام برای ساخت ساختمان جدید پرداختند و اظهار داشتند امروز نشود، فردا مشکل­تر خواهد بود، هم­چنان که دیروز آسان­تر می­شد آن را ساخت. امروز باید با بیست میلیارد آن را بسازیم، در صورتی که بعدها به پول بیشتری نیاز خواهد بود. پس بهتر است همه کمک کنند تا انجام شود. ما با همین ساختمان شماره یک و کمک دیگر دانشکده­های دانشگاه تهران، دانشکده را مدیریت می­کنیم، تا این کار انجام شود.

 جناب آقای دکتر علوی پناه بیان کردند مدیریت و سیاست دوران محدودی دارد، ولی ذات علم همیشه باقی خواهد ماند. سیاست‌مداران و مدیران علمی همیشه می‌مانند و اگر در جهت اعتلای دانشگاه گامی برداشته شود و کاری صورت بگیرد، نام نیک آن تا همیشه در ذهن‌ها خواهد ماند و باقیات و صالحاتی را به‌جای خواهند گذاشت.

استاد پیشکسوت دانشکده جغرافیا، جناب آقای دکتر رهنمایی بر آشنایی مهندسین مشاور حاضر در جلسه با مفاهیم جدید جغرافیا تاکید کردند. ایشان اظهار داشتند، دوستان مشاور و پیمانکار کمتر با ماهیت و مفهوم دانش جغرافیا، آشنا می‌باشند؛ به همین دلیل و به‌ منظور طراحی بهتر ساختمان، بایستی قبل از شروع به کار، وارد حوزه و مفاهیم جدید جغرافیا شوند. دکتر رهنمایی بیان نمودند که آنچه ما از مهندسین توقع داریم آن است که تخصص حرفه‌ای خود را با ماهیت جغرافیا پیوند دهید. ساختمانی که قرار است ساخته شود باید با ذوق و هنر معماری و حغرافیا، نه علم معماری  تنها ،پیوند خورده باشد.

استاد پیشکسوت دانشکده جغرافیا، خانم دکتر میرحیدر ضمن تشکر از دعوت اظهار داشتند، ساخت ساختمان دانشکده یک ضرورت است و هرچه سریع­تر لازم است انجام شود.

در این جلسه، جناب آقای دکتر حاتمی نژاد نیز بیان کردند که نگاه امروز از نگاه مدرنیستی گذشته است و باید به مباحث فرهنگی، اقلیمی و هویتی توجه شود و معماری این ساختمان باید به‌گونه‌ای باشد که دیدگاه جغرافیایی را به بیرون منعکس کند.