مراسم گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی در دانشکده جغرافیا برگزار شد.

مراسم گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشکده جغرافیا و با مشارکت بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل، جامعه اسلامی دانشجویان و انجمن های علمی دانشکده در روز سه شنبه 20 بهمن برگزار شد. در این مراسم که در سالن خلیج فارس برگزار گردید،

با حضور  رئیس محترم دانشکده جغرافیا، اساتید،کارمندان و دانشجویان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم و پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم، آقای دکتر سید عباس احمدی، معاون محترم دانشجویی و فرهنگی دانشکده، ضمن خوش آمد گویی به حضار محترم و تبریک دهه فجر، در سخنانی کوتاه به اثر گذاری بین المللی انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد و تاثیر پذیری مسلمان جهان به خصوص شیعیان کشورهای مختلف از این انقلاب را در سه مرحله به شرح زیر تبیین کرد:

در مرحله نخست وقوع انقلاب اسلامی در ایران به معرفی شدن شیعه و شیعیان در جهان منجر شد. جوامع شیعی به عنوان مکمل های فضایی که به مرکز خود احساس تعلق می کردند، در اثر انقلاب اسلامی هویت تازه خود را پیدا کرده، بر آن تکیه کردند. این خود آگاهی و خود باوری به آنان جرات و شجاعت بخشید تا بر ویژگی های ممتاز مذهب تشیع بیشتر متمرکز شوند و از آموزه های آن نظیر جهاد، مبارزه با ظلم، ایثار و شهادت طلبی در راستای اهداف ژئوپلیتیک خویش بهره ببرند.

در مرحله دوم، انقلاب اسلامی باعث شکل گیری یا تقویت ده ها حزب و تشکل سیاسی در میان شیعیان کشورهای منطقه شد که با الهام گیری از موفقیت های انقلاب اسلامی، توانستند در میدان سیاسی کشورهای خود به نقش آفرینی بپردازند. از جمله اینها می توان به جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در فلسطین، حزب الله در لبنان، حزب الدعوه در عراق، سازمان نصر در افغانستان، جبهه اسلامی برای آزادی در بحرین را نام برد.

در مرحله سوم اثر گذاری بین المللی انقلاب اسلامی، شیعیان در بیشتر کشورهای منطقه، پس از این رخداد مهم موفق شدند نقش مهم تر و مشارکت بیشتری در ساختارهای سیاسی ایفا کنند. برای نمونه حزب الله لبنان، چند سال بعد از تاسیس توانست به یکی از جریانهای تاثیر گذار در ساختار سیاسی این کشور تبدیل شود و تصدی چند وزارت خانه و کرسی مجلس را از آن خود کند.

در ادامه  جلسه، آقای دکتر ابراهیم مقیمی، رئیس محترم دانشکده، ضمن بیان خاطرات خود از دوران انقلاب، جوهره نیاز که خاص کائنات است و انتخاب جوهری که در آن همه کائنات محکوم به انتخاب هستند را به عنوان مهم ترین بنیان نظری که در اکثر جوامع تبلور یافته است، عنوان کردند و یکی از شاخص های انقلاب اسلامی برای رسیدن به آزادی را همان انتخاب جوهری مردم با درجه خاص خود دانستند.

سپس تعدادی از اساتید دانشکده از جمله آقایان دکتر احمد پور احمد، دکتر مجتبی قدیری، دکتر قاسم عزیزی و دکتر حسین حاتمی نژاد به بیان خاطرات خود از روزهای پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 پرداختند که مورد استقبال و توجه دانشجویان قرار گرفت. همچنین در حاشیه این مراسم و در راستای ایجاد فضای شاد و خاطره انگیز، سوالاتی از حاضرین به صورت مسابقه پرسیده شد. این مراسم در ساعت 12 و نیم پایان یافت.